nem hivatalos oldal

A budafoki pezsgő alapítója és története

Budafoki pezsgő

Kevesen tudják, hogy Budapest milyen értékes kincseket rejt. Nem feltétlenül a központban lévő épületekre kell gondolni, hiszen a külsőbb kerületekben is találunk kincseket. Máris itt van a budafoki pezsgő, ami mára már világszerte közismert, hála Törley Józsefnek. Miután megalapította az első pezsgőgyárát Franciaországban, a sikeres pezsgőgyártó az akkori Promontor környékén járt bor beszerző körúton.

Akkor vette észre, hogy mennyire kiváló az a táj a szőlőtermesztésére és a pezsgő gyártására. Promontort manapság Budafoknak ismerjük és innen ered a budafoki pezsgő is. A népszerű magyar pezsgő alapítója itt vásárolt telket és ide telepítette a külföldi gyárát.

Ezzel megalapozta a magyar pezsgő történetét, hiszen mindenki tudja, hogy a későbbiekben mekkora sikert ért el. A Monarchia elsőszámú gyártója volt a népszerű ital szempontjából. A mai napig meglátogathatóak az ottani pincék, ahol a vendégek megkóstolhatják a valódi budafoki pezsgőt. Nem is gondolnák az ott lakók, hogy mi minden található Budapest XXII. kerületében.

Print Friendly, PDF & Email