nem hivatalos oldal

A férfi karórák története röviden

Férfi karórák

Az úriemberek körében az órák azért annyira népszerűek, mert ezekre nem lehet csupán egy használati tárgyként tekinti. A férfi karórák egyben ékszerek is, amelyek éppen emiatt váltak a kifinomultság, esztétika és precizitás szimbólumaivá.

Manapság nem csupán az elegáns viselethez lehet megtalálni a tökéletes órát, hanem a lazább, sportosabb ruhákhoz is. Ezért is jelenthető ki, hogy a férfi karórák a jól öltözött, magára adó úriember ruhatárának fontos részét képezik. Az első kisméretű, pontos, hordozható zsebórákat a XIX. század elején kezdték hordani. Szinte robbanásszerűen váltak ezek a gazdagság és pontosság jelképeivé, és aki csak tehette, magánál, a zsebében hordott egy ilyet. Később a praktikum változtatott a divaton és megjelentek az első férfi karórák.

A világháborúban ennek nagy hasznát vették az emberek, hiszen nem kellett a zsebükbe nyúljanak, hogy megtudják a pontos időt, hanem elég volt csak a csuklójukra pillantsanak. A férfi karórák napjainkban is elképesztően divatosak, és rengetegen rendelkeznek két vagy akár három órával is.

Print Friendly, PDF & Email