nem hivatalos oldal

A méhészkedéshez kell pár dolog

Méhészkedés hazánkban

A méz nemcsak finom, de számtalan kiváló tulajdonsága is van. A méhészkedés hazánkban is nagyon elterjedt foglalkozás, hiszen minden adott hozzá.

A méhek és a számukra megfelelő környezet mellett természetesen számos kiegészítőre és eszközre szükség lesz, vitaminokra, táplálék kiegészítőkre. Az egyik legfontosabb elem az maga a méhek „háza” vagyis a kaptár, ami manapság többféle kivitelezésben is megtalálható. Ez persze csak egy, a sok dolog közül, amire a méhésznek szüksége lehet. Az eredményes méhészkedés érdekében nagyon fontos vigyázni a méhek egészségére, valamint arra, hogy a kártevőket a lehető legtávolabb tartsuk tőlük. Ennek érdekében, célszerű például az atka elleni szerek vagy a költésrothadás gyorstesztek biztosítása.

A felelős méhészkedés magába foglalja az ásványi takarmányok, valamint a cukorlepény beszerzését, amelyek főleg ezekben a hónapokban nagyon hasznosak. Ezek a termékek mind megtalálhatóak a barzoo.hu webáruházban, ahol még sok más méhészeti eszköz és kiegészítő is megrendelhető.

Print Friendly, PDF & Email