nem hivatalos oldal

Ajánlott néhány évente a villanybojler vízkőtelenítés

Villanybojler vízkőtelenítés

Minden háztartásunkban található készüléket érdemes rendszeresen karbantartani, hogy minél jobban meghosszabbíthassa az élettartalmukat. A villanybojler vízkőtelenítés is egy elengedhetetlen feladat, amelynek gyakoriságát nagyban befolyásolja a víz keménysége és tisztasága, valamint a használat intenzitása.

Elegendő évi két-három alkalommal ellenőrizni a szerkezet állapotát, ha nem jelentkezik semmi szokatlan a működésében. Másfél évente viszont a villanybojler vízkőtelenítése ajánlott. Ha ezt a műveletet saját kezűleg szeretné elvégezni, először bizonyosodjon meg róla, hogy rendelkezik a hozzá szükséges szerszámokkal és alkatrészekkel!

Az első lépés a készülék áramtalanítása. Győződjön meg róla, hogy a kikapcsolta az elektromos hálózat biztosítótábláján a villanybojler kismegszakítóját! Ez után következik a nyomás, majd a víz teljes leeresztése, az elektromos alkatrészek eltávolítása, a bojler vízterének megbontása, majd a lerakodások eltávolítása. A villanybojler vízkőtelenítés egyes szakaszainak leírását megtalálja a bojler-javítás.hu oldalunkon.

Print Friendly, PDF & Email