nem hivatalos oldal

Az interneten megtalálható a szolenoid jelentése

Szolenoid jelentése

Minden alkatrésznek megvan a saját neve. Annyi a gond, hogy nem feltétlenül ismeri azt az ember, ezért igen nehéz újat vásárolni belőle. Az automata öntözőrendszerekben a szolenoid jelentése a fontos tevékenységet végző mágneses szelep, aminek elengedhetetlen a használata. Konkrétan ez az apró kütyü felel azért, hogy a víz eljut a növényekhez vagy nem.

Amennyiben áram halad végig a termék tekercsén keresztül, akkor a szelep elmozdul, értelemszerűen a létrejövő mágnesességének köszönhetően. Ezért is ez a szolenoid jelentése, ugyanis ezáltal nyitja meg a szelepeket. Ez pedig tovább engedi a vizet, hogy eljusson egészen a növények gyökeréig. Amennyiben alaposan kiépíti az ötöző rendszert, akkor vezérlőt is tehet rá.

Ezzel pedig beállíthatja az időpontot, hogy egészen pontosan mikor induljon el a locsolás. Amennyiben tovább boncolgatná a szolenoid jelentését, akkor érdemes utánanézni az interneten. Az tény, hogy ezek a készülékek igen strapabíróak, ezért több szezont is kibírnak. Nyugodtan élvezheti a kényelmet, amit a kiépített rendszer nyújt!

Print Friendly, PDF & Email