nem hivatalos oldal

Egyátalán nem drága az autó szélvédő javítás

Autó szélvédő javítás

Sajnos bármikor megeshet, hogy repedés vagy törés keletkezik a kocsi szélvédőjén. Amikor nem túlságosan nagy a gond, akkor az autó szélvédő javítás lehet a megfontolandó lehetőség. Viszont amikor az üveget menthetetlennek minősíti a szakember, akkor csakis a csere marad hátra. Az is gyakran előfordul, hogy a már meglévő kőfelverődés, kavicsfelverődés miatt a szélvédő tovább kezd repedni.

Ekkor is a kiutat a gyors és minőségi autó szélvédő javítás vagy csere jelentheti. Szerencsére hamar rá lehet bukkanni arra a magyar műhelyre vagy cégre, ahol a problémát orvosolni tudják. A szakértőktől a kocsitulajdonos megtudhatja, hogy miként lehet kicseréltetni a repedt, törött, szélvédőt a lehető legjutányosabb áron. Van persze, amikor az ember könnyen megússza az egészet, főleg akkor, ha a csere nem szükséges, hanem csak az autó szélvédő javítás. A szélvédő törésének, repedésének gyakori oka a kövek, kavicsok vagy bármilyen keményebb tárgyak felverődése.

Nem szabad elfelejteni, hogy az autó szélvédő javítás azért nem tűr halasztást, mert a kőfelverődés okozta repedés, törés veszélyeztetheti az utasokat. Illetve a kár miatt a járgány nem fog átmenni a műszaki vizsgálaton sem. Sokan, amikor végre megjavíttatják a szélvédőt, üveget, akkor egyúttal lámpabúra polírozás szolgáltatást is igényelnek. Miért is megfontolandó ez? A rutinos sofőröknek nem kell mondani, hogy a túlságosan elhomályosodott fényszóróval este, éjszaka kevésbé lehet biztonságosan vezetni.

Ez azért van, mert a matt felület csökkenti a kijutó fénymennyiséget. Emiatt pedig akár háromszor kevesebb fényt képes kibocsátani az eszköz, ami pedig éjszaka az országúton, autópályán roppant zavaró lehet, sőt, sokszor balesetveszélyes is. Ezért is lehet egyes esetekben kötelező a lámpabúra polírozás. Sokan persze ezekre nem figyelnek fel vagy nem érdekli őket. Rengetegen ezért is teszik fel a kérdést, hogy a lámpabúra polírozás mikor is válik valóban elkerülhetetlenné? Esetleg jobban jár az ember, ha a csere mellett dönt? Az utóbbit azért hanyagolják sokan, mert egy új fényszóró bizony nagyon drága lehet, főleg akkor, amikor egy BMW, Audi vagy Mercedes kocsiról van szó.

Print Friendly, PDF & Email