nem hivatalos oldal

A hagyományos és az infraszauna összehasonlítása

Sokféle szauna közül lehet választani

Annak ellenére, hogy néhány évszázaddal ezelőtt az emberek nagy része vonakodott a szauna kipróbálásától, ma már meglehetősen elterjedt és számos változata létezik. A hagyományosak mellett, már léteznek rendkívül modern kivitelek, amelyek semmivel sem maradnak alul például a finn szaunáktól.

Az infraszauna működéséhez áramra van szükség, azonban ugyanolyan hatékonysággal működik, mint a hagyományos, sőt, bizonyos esetekben még előnyösebb is a használata. A légzés, szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek nem ajánlott a hagyományos szaunázás, mert a nagy hőséget nem biztos, hogy kibírják. Ezzel ellentétben, az infraszauna nem jár együtt gőzzel, így azok is használhatják, akik az említett betegségekben szenvednek.

A hagyományos finn szaunák meglehetősen nagy területen fekszenek, ezért a fenntartásuk és a használatuk is elégé sokba kerül. Hely szempontjából is jobban megéri az infraszauna, mivel egy sarokba is elfér, ezért szinte bárki beszereltetheti a saját fürdőszobájába és akkor frissülhet fel a segítségével, amikor csak kedve tartja.

Print Friendly, PDF & Email