nem hivatalos oldal

Mi tartozik a költségvetési csalás körébe?

Mit jelent a csalás?

A gazdasági bűncselekmények elkövetőivel gyakran előfordul, hogy az elkövetőben csak a vádemelést követően tudatosul, hogy egy bizonyos tette bűncselekmény, amiért felelősségre vonható. Mit tegyen, ha csalás elkövetésével vádolják meg Önt, vagy egy hozzátartozóját?

A Vidákovics Ügyvédi Iroda munkatársai szerint ilyenkor a legjobb amit tehet, ha még az első vallomástétel előtt konzultál egy tapasztalt ügyvéddel. Miért van erre szükség? Mert ez a legoptimálisabb időpont kialakítani a védekezési stratégiáját. Egy tapasztalt ügyvéd segítségével könnyebben megérthető, hogy mi a pontos vád, felmérhető, hogy elegendő bizonyíték áll-e rendelkezésre.

A költségvetési csalás körébe tartozik az adócsalás, az áfára elkövetett csalás, a munkáltatói jogokkal összefüggésben elkövetett adócsalás, a jövedékkel való visszaélés, stb. Ide sorolták a jogalkotók a jogosulatlan gazdasági előny megszerzését, az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértését is. Röviden minden olyan cselekmény csalásnak minősül, ami a költségvetés sérelmével jár. Ha bűncselekmény elkövetésével vádolják, akkor higgadt, ésszerű döntések meghozatalára van szükség, melyet egy ügyvéd segítségével könnyebben meghozhat.

Print Friendly, PDF & Email