nem hivatalos oldal

Miért fontos a rendszeres bojler vízkőtelenítés?

Bojler szakáruház

A modern vízmelegítők meglehetősen megbízható automatikus készülékek, gyakorlatilag mentesek a karbantartástól. Azonban a saját kézzel történő rendszeres bojler vízkőtelenítés lehetővé teszi, hogy az eszköz hosszabb ideig szolgáljon, miközben soha nem fogja megzavarni a kényelmét egy idő előtti leállással.

A tisztításához nemcsak a készülék működésének átlátására van szükség, hanem a funkcionálás közben megjelenő szennyeződések eltávolításának különböző módjaira is.

Maga a víz számos fémnek agresszív közeget biztosít és a különböző szennyeződések jelenléte csak megsokszorozza ezt a hatást. A bojler vízkőtelenítés során felszínre kerülő problémák a vízvezeték állapotától is függenek, ami néha nagyon sajnálatos állapotban van, mivel a folyadékot vas-oxidokkal és más mechanikai szennyeződésekkel telítik.

A rozsda és a lepedék a vízmelegítő két örök ellensége és ez alól az elektromos kazán sem kivétel, a gyártók minden próbálkozása ellenére. Ajánlatos tehát a bojler vízkőtelenítés legalább évente egyszer megejteni.

Print Friendly, PDF & Email