nem hivatalos oldal

A penész végleges eltüntetése

A penész eltüntetése

Vannak olyan esetek, amikor egy kártékony életformát hasznossá lehet tenni. Például a penész a sajtkészítésben fontos szerepet játszik, főleg a nagyon drága, francia vagy holland sajtoknál.

Sajnos a lakásunk vagy szekrényünk falát nem tudja ízletes sajttá változtatni, ezért ha megjelenik a házban, akkor általában a fejünkhöz szoktunk kapni, és azon gondolkodni, hogy miként irtsuk ki. Gyakran felhívjuk a szülőket, vagy a nagyit abban a reményben, hogy ők biztosan tudnak valami ősrégi bevált módszert, amivel egy életre elűzhetjük a penész kellemetlen foltjait. A gyökeres megoldást azonban a levegő nedvességének csökkentése jelenti, amihez a párátlanító készülékek a legideálisabbak.

Ezeknek a titka abban rejlik, hogy kiszűrik a levegőből a felesleges nedvességet, így megszűnik a penész számára tökéletes környezet, aminek az eredménye az lesz, hogy teljesen eltűnik a lakásból. Azonban a megfelelő páratartalmat folyamatosan fenn kell tartani, mert különben a penész újra visszasettenkedik, és alattomos módon megtelepszik.

Print Friendly, PDF & Email