nem hivatalos oldal

A pajzsmirigy gondok kellemetlenek lehetnek

Fontos a sok mozgás

A szervezetben nagyon fontos a hormonháztartás egyensúlya. Ha ez felborul, akkor különféle problémák alakulhatnak ki. A pajzsmirigy hatalmas szerepet tölt be ebben a dologban.

Olyan hormonok termelését biztosítja, amelyek az anyagcsere folyamatokat szabályozzák. Ahhoz, hogy megfelelően működjön, a jód és a fehérje bevitelre oda kell figyelni. Emellett az egészséges táplálkozásra is nagy figyelmet kell fordítani. Ha vitaminokban gazdag ételeket fogyaszt és rendszeresen táplálkozik, akkor a problémát messziről elkerülheti.

A pajzsmirigy alulműködése és túlműködése egyaránt kialakulhat. Ha hiány lép fel, akkor mindenképpen pótolni kell. Ilyenkor a tengeri és a jódozott só, valamint a tengeri halak fogyasztásával is lehet a hiányt helyettesíteni.

A túlműködés sokszor örökletes hajlam, illetve a dohányzás következtében alakul ki. A pajzsmirigy problémákat tehát egyáltalán nem szabad elhanyagolni. Mindig nagy figyelmet kell rá fordítani, hiszen ha idejében van a probléma kezelve, akkor biztosan nem fog a későbbiekben szenvedni.