nem hivatalos oldal

Egészség

A pajzsmirigy gondok kellemetlenek lehetnek

Fontos a sok mozgás

A szervezetben nagyon fontos a hormonháztartás egyensúlya. Ha ez felborul, akkor különféle problémák alakulhatnak ki. A pajzsmirigy hatalmas szerepet tölt be ebben a dologban.

Olyan hormonok termelését biztosítja, amelyek az anyagcsere folyamatokat szabályozzák. Ahhoz, hogy megfelelően működjön, a jód és a fehérje bevitelre oda kell figyelni. Emellett az egészséges táplálkozásra is nagy figyelmet kell fordítani. Ha vitaminokban gazdag ételeket fogyaszt és rendszeresen táplálkozik, akkor a problémát messziről elkerülheti.

Olvasd tovább

Intenset diétával lapos lehet a hasunk

Intenset diéta

Ha diétáról, fogyókúráról és a plusz kilók elleni harcról esik szó, akkor bizonyára mindnyájan tudnánk egy-két személyes történetet is mesélni, hiszen az ideális alak eléréséért küzdött harc a mindennapjaink részévé vált. Ugyanakkor tudni kell, hogy nemcsak azért fontos megszabadulni a feleslegtől, hogy beleférjünk a kedvenc farmerünkbe vagy azért, hogy jól nézzünk ki, hanem az egészségünk érdekében is.

Az Intenset diéta éppen ezért nem a pillanatnyi eredményekre fókuszál, habár azok sem szem elől tévesztendőek, hanem a hosszú távú célokra. Vagyis egy olyan életmódra tanít meg, amit egy életen keresztül lehet követni és amivel évek múltán is meg lehet őrizni a kemény munkával elér lapost hasat, izmos karokat, lábakat. Olvasd tovább

A vesekő kezelése több módszerrel történhet

A vesekő kezelése

A betegség környezeti hatások, valamint örökletes tényezők miatt alakulhat ki. Vesekő ellen terápiák, műtét és a vesekő eltávolítás vált be. A vesekő nem más, mint a vizeletben a szerves anyagok felgyülemlése és lecsapódása.

Leggyakoribb oka a túlzott kalciumürítés, amit nagyon sok esetben a pajzsmirigy túlműködése, a vesebetegség, illetve a D-vitamin túladagolása okoz. A vesekő tünetei a következők lehetnek: a lágyékba, a nemi szervekbe sugárzó fájdalom, a véres vizelet és a homokszerű szemcsék távozása a vizeletből. Olvasd tovább

Egyedülálló chlorella alga az egészségért

Chlorella alga

A modern ember gyakran megfeledkezik arról, hogy bár életében a szintetikus anyagok vannak többségben, szervezetét a természet alkotta meg, és csakis az ebből származó tápanyagok tudják megfelelően táplálni, építeni. Éppen ezért előnyös a bio chlorella alga tabletta felnőtteknek is. Ez a készítmény olyan mikro algákat tartalmaz, amelyek számos hasznos összetevővel rendelkeznek. Olvasd tovább

Naponta ajánlott a gyógyteák fogyasztása

Feltöltik és méregtelenítik a szervezetet

Évezredek óta nagy kultúrája van ennek a különleges főzetnek, ami miatt anno még háborúk is dúltak, valamint szerepet játszott a gyarmatosított területek elfoglalásában is. A gyógyteák hatását számos nép felismerte és előszeretettel alkalmazták, főleg a természetgyógyászok.

Mind a mai napig fogyasztani szokták. Nálunk inkább akkor, hogyha meg vagyunk hűlve, vagy amikor már megvan a baj és szeretnénk kezelni az okát. Azonban rengeteg betegségnek a kialakulását meg lehet előzni, hogyha rendszeresen fogyasszuk a gyógyteák különböző fajtáit. Amint a nevük is utal rá, több gyógynövény szolgál alapanyagul az elkészítésükben.

Olvasd tovább

Az ízületi betegségeken lehet enyhíteni

Izületi és csont betegségek terápiái

Ízületi és csont betegségek terápiái

Az idegbecsípődés, illetve mozgásszervi megbetegedések igen gyakoriak az emberek életében. Sajnos az ízületi és csont betegségek terápiái nemcsak az idősek számára hasznosak, hiszen életmódtól függően a fiatalabb korosztályt is érintheti. Aki például sokat ül és folyamatosan egy helyből végzi a munkáját, az biztosan tapasztalta már a hátfájást vagy különféle derékpanaszokat.

Az ízületi betegségek és a velük járó fájdalom roppant kellemetlenné tehetik a mindennapokat, ezért nagyon fontos, hogy ismerjen néhány gyakorlatot, amivel enyhíthető a panasz. Ugyanez a helyzet például azok esetében is, akik gerincferdüléstől szenvednek. Olvasd tovább

A gyümölcsök számos remek hatása

Szuperélelmiszerek és a gyümölcsök hatásai

Szuperélelmiszerek és a gyümölcsök hatásai

A szuperélelmiszerek fogalma manapság senkinek sem jelent újdonságot. Biztosan próbált már néhányat, amely segítségével erősebbnek, fittebbnek érezte magát. A szuperélelmiszerek és a gyümölcsök hatásai nem járnak kellemetlen tünetekkel, amelyeket azonban nagyon sok gyógyszer kifejt.

Ismerje meg a csicseriborsó alkalmazásának számos előnyét, valamint tudja meg, hogy milyen pozitívumokkal jár a fekete berkenye, zöld tea vagy épp az articsóka! Sőt, a céklának is rengeteg pozitív hatása van, így hát érdemes az étrendbe iktatni. A gyümölcsök vitaminok terén nagyon gazdagok, így hát garantáltan jót tesznek majd az immunrendszerének. Olvasd tovább

Az érszűkület gyógyítása és az érelmeszesedés kezelése szakértelmet követel

Az érszűkület gyógyítása és az érelmeszesedés

Az érszűkület gyógyítása és az érelmeszesedés

Az érelmeszesedés tulajdonképpen nem más, mint az a folyamat, amikor az erek elveszítik rugalmasságukat, hajlékonyságukat, megakadályozva a szervek normális vérellátását. Mivel idővel mindenegyes személyt érint, így nem mindegy, hogyan előzzük meg annak kialakulását. Az érszűkület gyógyítása és az érelmeszesedés kezelése szakorvos segítségével problémamentesen történik. Az érszűkület szívér görcsöt, szívinfarktust, ritmuszavarokat és szívelégtelenséget okozhat. Ha az agyi erek szintjén jelenik meg, akkor súlyos leépüléssel és agyvérzéssel szembesülhetünk.
Olvasd tovább

A szívinfarktus tünetei és előjelei felismerésének fontossága

A szívinfarktus tünetei és előjelei

A szívinfarktus tünetei és előjelei

A szívinfarktus a legtöbb esetben nem jár olyan látványos tünetekkel együtt, mint ahogy a szakirodalomban olvashatjuk. Sőt, vannak olyan esetek, amikor egyáltalán nem is vesszük észre a tüneteket. A szívinfarktus tünetei és előjelei ismerésének tudatában kell foglalkozni a témával. Az infarktus tulajdonképpen nem más, mint amikor a szívizom egy része elpusztul, mert nem kap elég vért. A szívinfarktus tüneteinek kialakulását nagyban befolyásolja az életvitelünk. Ha nyomást érzékelünk a mellkas közepén és ehhez erős fájdalom is társul, akkor több mint valószínű, hogy szívinfarktusunk van.
Olvasd tovább

Miért olyan népszerű a Himalája só?

Himalája só

Himalája só

Ha szokott főzni, akkor bizonyára Ön is tisztában van azzal, hogy számít az ételek ízesítéséhez alkalmazott só milyensége. Lehetőleg minél jobb minőségű terméket kell erre a célra használni, mert így biztosan nem lesznek szennyeződések benne.

A Himalája só a hegyek mélyében lévő bányákból származik, ezért nagyon tiszta állapotban van. További előnyt jelent, hogy a termék többféle ásványi anyagot is tartalmaz. A Himalája só kétféle kiszerelésben vásárolható meg az oldalon, ezért Önnek kell eldöntenie, hogy először melyiket szeretné kipróbálni. Olvasd tovább