nem hivatalos oldal

Intenset diétával lapos lehet a hasunk

Intenset diéta

Ha diétáról, fogyókúráról és a plusz kilók elleni harcról esik szó, akkor bizonyára mindnyájan tudnánk egy-két személyes történetet is mesélni, hiszen az ideális alak eléréséért küzdött harc a mindennapjaink részévé vált. Ugyanakkor tudni kell, hogy nemcsak azért fontos megszabadulni a feleslegtől, hogy beleférjünk a kedvenc farmerünkbe vagy azért, hogy jól nézzünk ki, hanem az egészségünk érdekében is.

Az Intenset diéta éppen ezért nem a pillanatnyi eredményekre fókuszál, habár azok sem szem elől tévesztendőek, hanem a hosszú távú célokra. Vagyis egy olyan életmódra tanít meg, amit egy életen keresztül lehet követni és amivel évek múltán is meg lehet őrizni a kemény munkával elér lapost hasat, izmos karokat, lábakat.

Lényege, hogy megfelelő, személyre szabott táplálkozás és a rendszeres testmozgás révén lehet elérni és megtartani az álomsúlyt. Azért fontos kiemelni, hogy személyre szabott étrendre van szükség, mert ahogy a nők és férfiak is másképpen égetik a zsírt, építik az izmokat, úgy az ugyanazon nemhez tartozók életvitele is nagy szerepet játszik abban, hogy kinek mennyi energia bevitelre van szüksége egy nap.

Az Intenset diéta nem koplalásról és még nem is a megvonásokról szól, hanem az egyénileg kialakított táplálkozási szokásokról. Természetes, hogy aki egész nap ül és még egy rövid séta sincs a napirendjében, az kevesebb kalória elfogyasztása mellett tud fogyni, mint az, akinek a munkája megköveteli, hogy egész nap rohangáljon, esetleg még kisebb-nagyobb súlyokat is emeljen. Az Intenset diéta ezekre a dolgokra külön figyelmet fordít, valamint a megfelelő fehérje és szénhidrát mennyiség meghatározására is nagy hangsúlyt fektet.

Ugyanis fehérje nélkül nincs fogyás és izomépítés sem, míg a túlzott szénhidrát fogyasztás köztudottan elhízáshoz vezet. Ennek megfelelően, az Intenset diéta magas protein- és csökkentett szénhidráttartalmú ételeket ír elő, amelyek között fontos szerepet kap a fehérje shake, ami ugyan cukrot nem tartalmaz, de annyiféle ízben kapható és elkészíthető, hogy azzal az édesség iránti vágy is kielégíthető.