nem hivatalos oldal

Sok kérdésre ad választ a napelem kalkulátor

Napelem kalkulátor

Érdemes nagyon okosan megtervezni az otthonunk energia ellátását, főleg akkor, ha van rá lehetőségünk, hogy ne csak a hagyományos hálózatból nyerjük a szükséges elektromosságot. Az szinte teljesen alaplépésnek számít, hogy lecseréljük a régebbi izzókat modern, takarékos változatokra, de ez még nem minden. Termeljük meg saját magunknak a kellő elektromosságot! Itt kerülhet előtérbe a napelem kalkulátor, amivel gyorsan felmérhetjük, hogy milyen rendszerre van szükségünk.

Első lépésben nyissuk meg a napelemek-napkollektorok.hu oldalt! Itt találunk egy csúszkát, amivel bealíthatjuk, hogy havonta mennyi villanyszámlát fizetünk. Csupán ennyi információ elég a napelem kalkulátornak, hogy azonnal kiadja a legfontosabb paramétereket arra vonatkozóan, hogy hány darab panellel tudnánk kiváltani a jelenlegi fogyasztást.

Természetesen ez még nem minden, mert számos egyéb kérdésre is választ kaphatunk, ha megadjuk a napelem kalkulátor használatakor a kért információkat. Legyen ez az első lépés az önellátás felé, ami egy tisztább és gazdaságosabb jövőt vetít előre!