nem hivatalos oldal

A vesekő kezelése több módszerrel történhet

A vesekő kezelése

A betegség környezeti hatások, valamint örökletes tényezők miatt alakulhat ki. Vesekő ellen terápiák, műtét és a vesekő eltávolítás vált be. A vesekő nem más, mint a vizeletben a szerves anyagok felgyülemlése és lecsapódása.

Leggyakoribb oka a túlzott kalciumürítés, amit nagyon sok esetben a pajzsmirigy túlműködése, a vesebetegség, illetve a D-vitamin túladagolása okoz. A vesekő tünetei a következők lehetnek: a lágyékba, a nemi szervekbe sugárzó fájdalom, a véres vizelet és a homokszerű szemcsék távozása a vizeletből. Az esetek 70-80 százalékában, szerencsére, magától kiürül, így sebészeti beavatkozásra sem lesz szükség. A vesekő kezelése vitaminfogyasztással, sok folyadékkal és rendszeres mozgással megvalósítható a kezdeti időszakban.

A vesekő tea fogyasztásával is orvosolható. Az egyik leghatékonyabb gyógynövény a nyírfalevél. Képes a hőképződést meggátolni és a vese működését javítani. Az imént említett készítményt korlátlan ideig ihatja, napi két csésze ajánlott belőle, ezáltal elősegíthet a gyógyulás folyamatát.